Transnistria şi Găgăuzia

COPREŞEDINŢII CUC VOR DESFĂŞURA PE 17 DECEMBRIE CONSULTĂRI LA MISIUNEA OSCE LA CHIŞINĂU

13 decembrie, 2019

Copreşedinţii Comisiei Unificate de Control (CUC) din partea Moldovei, Transnistriei şi Rusiei vor desfăşura pe 17 decembrie, la Chişinău, consultări cu participarea reprezentanţilor Ucrainei şi ai Misiunii OSCE în RM.

Surse din cadrul Biroului Politici de Reintegrare au comunicat agenţiei INFOTAG că decizia în cauză a fost luată în ajun, la şedinţa CUC la Bender, la care reprezentanţii Tiraspolului au refuzat iarăşi să discute propunerea de a verifica și analiza situația din Zona de Securitate (ZS) după ce partea transnistreană a introdus structurile sale „de frontieră” și le-a extins împuternicirile”.

Copreședintele CUC din partea Transnistriei, Oleg Beleakov, este de acord că „este nevoie de consultări de lucru pe o platformă neutră pentru a apropia pozițiile de problemele de care părțile sunt interesate”.

În același timp, el consideră că colegii moldoveni ar trebui să renunţe la „politizarea problemei prezenței grănicerilor transnistreni în Zona de Securitate”.

În declarația corespunzătoare, delegația de la Tiraspol a calificat noua adresare a delegației moldovenești privind grănicerii de frontieră transnistreni drept „o acuzaţie tendenţioasă şi nejustificată a părții transnistrene de intensificare a militarizării ZS”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.