Transnistria şi Găgăuzia

ÎN TRANSNISTRIA VA FI CREAT UN CENTRU UNIC DE LICITAŢII PENTRU ACHIZIŢII PUBLICE

30 decembrie, 2019

În Transnistria va apărea noua „instituţie de stat „Centrul unic de licitaţii”. Potrivit agenției INFOTAG, aceasta prevede o hotărâre a guvernului regiunii, potrivit căreia Ministerul dezvoltării economice urmează să instituie noua structură în decurs de două săptămâni.

Scopul creării instituției și tipul principal de activitate a acesteia este desfăşurarea licitațiilor pe teritoriul Transnistriei. Acesta va fi situată în centrul Tiraspolului, pe strada Sverdlova, 57, în apropiere de Serviciul de statistică al regiunii.

La prima etapă, la centru vor lucra trei licitatori. Se presupune că, în timp, rezidenții centrului vor fi delegați pentru a lucra permanent şi în orașele (raioanele) din Transnistria.

Ideea creării unui centru unic de licitații a fost exprimată în Transnistria încă anul trecut, la fel și modificările în „mecanismul actual de achiziții publice”, care „urmează a fi elaborate de specialiștii instituţiilor de profil, de deputații Sovietului Suprem și de autoritățile locale”.

Potrivit liderului transnistrean Vadim Krasnoselski, „factorul fundamental în organizarea achizițiilor publice trebuie să fie transparența, căci mecanismul trebuie să fie flexibil”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.12.30 13:23 Galina
    Ne s togo bocu zahodite, gospoda!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.