Transnistria şi Găgăuzia

ŞOFERII TRANSNISTRENI SUNT NEMULŢUMIŢI CĂ, PENTRU A IEŞI PESTE HOTARE, AU NEVOIE DE DOCUMENTE MOLDOVENEŞTI

14 ianuarie, 2020

Reprezentantul autoproclamatei RMN, Vitalii Ignatiev, intenționează să abordeze marţi, la întrevederea de la Tiraspol cu omologul său moldovean, problema ieşirii peste hotare a șoferilor transnistreni.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta anunțat postul local de televiziune TVC, potrivit căruia polițiștii de frontieră moldoveni au început să ceară de la șoferii transnistreni care părăsesc Republica Moldova, chiar și în Ucraina, pașaportul tehnic al modelului stabilit și permisul de conducere al Moldovei sau al oricărui alt stat recunoscut.

Transnistria constată că înainte de noul an nu au apărut astfel de probleme cu ieşirea în Ucraina.

Poliţia de Frontieră a RM a confirmat că, începând cu 10 ianuarie, şoferii transnistreni pot pleca din Moldova doar cu automobile cu numere de înmatriculare neutre şi cu stickerul cu semnul distinctiv „MD”, lipit pe maşină, precum şi cu documente ale modelului stabilit.

Autoritățile transnistrene consideră că cerințele Republicii Moldova sunt o încălcare a acordurilor anterioare, în special a protocolului din 2018 privind participarea vehiculelor transnistrene la traficul internațional.

Chișinăul nu este de acord cu acest lucru, deoarece documentul nu spune nimic despre permisele de conducere, care trebuie să le aibă neapărat un stat recunoscut.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.