Transnistria şi Găgăuzia

​ BAŞCANUL GĂGĂUZIEI: AUTORITĂŢILE AUTONOMIEI SUNT INTERESATE SĂ COOPEREZE CU UNIUNEA EUROPEANĂ

15 ianuarie, 2020

Autorităţile Găgăuziei sunt interesate să coopereze cu Uniunea Europeană prin intermediul programelor de granturi, a declarat başcanul autonomiei, Irina Vlah, la întrevederea de miercuri cu şeful Delegaţiei UE în RM, Peter Michalko.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la serviciul de presă al başcanului, ea consideră că părţile „au găsit o formulă unică de cooperare”.

„Datorită programelor de granturi ale UE și contribuției bugetului regional, în multe localități au implementat proiecte de amploare, au fost deschise întreprinderi și create noi locuri de muncă. Autoritățile Găgăuziei sunt interesate să continue o asemenea cooperare”, a subliniat başcanul.

Ea a mulțumit șefului Delegației UE pentru cooperarea, remarcând eficiența înaltă a proiectelor de dezvoltare rurală (SARD) și de susţinere a autorităților locale (SLPA).

Programul vizitei de lucru a lui Michalko include o vizită la Universitatea de Stat din Comrat, unde se va întâlni cu studenții și cu reprezentanții mass-media.

Ulterior, diplomatul și bașcanul vor vizita mai multe proiecte de infrastructură în raioanele Comrat și Ceadîr-Lunga, care sunt implementate cu sprijinul financiar al UE. De asemenea, ei vor vizita unele întreprinderi unde au fost create noi locuri de muncă datorită granturilor UE.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.