Transnistria şi Găgăuzia

TIRASPOLUL ANUNŢĂ INTRODUCEREA RESTRICŢIILOR LA TRAVERSAREA FRONTIEREI MOLDO-UCRAINENE PE SEGMENTUL TRANSNISTREAN PENTRU MAŞINILE CU NUMERE MOLDOVENEŞTI

17 ianuarie, 2020

Tiraspolul anunță introducerea restricţiilor la traversarea frontierei moldo-ucrainene pe segmentul transnistrean pentru maşinile cu numere moldoveneşti. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta anunţă Ministerul de Externe al Transnistriei.

Vineri, autoritățile de la Tiraspol au trimis o adresare în acest sens reprezentantului pe probleme politice al Republicii Moldova, precum și participanților internaționali la formatul „5+2”, în care informează că, în conformitate cu decizia „Consiliului de securitate a Republicii Moldovenești Nistrene”, în semn de răspuns, din data 24 ianuarie vor fi introduse restricții de traversare a frontierei Transnistriei cu Ucraina pentru toate tipurile de transport înregistrate în Republica Moldova și conduse de locuitorii care dețin permis de conducere moldovenesc”.

Tiraspolul anunţă că introduce această măsură ca răspuns la decizia Chișinăului oficial de a restricționa plecarea autovehiculelor cu numere transnistrene în străinătate, precum și a șoferilor cu permis de conducere transnistrean. Începând cu 10 ianuarie, plecarea în străinătate pentru vehicule transnistrene este permisă numai dacă acestea dispun de plăcuţe de înmatriculare cu numere neutre, iar şoferii deţin permise de conducere ale unor state recunoscute. Transnistria califică această hotărâre drept o încălcare a protocolului privind recunoașterea reciprocă a documentelor (semnată de Moldova la 16 mai 2001), precum și o încălcare a deciziei protocolare privind participarea mijloacelor auto transnistrene la traficul internațional (semnată la 24 aprilie 2018).

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.