Transnistria şi Găgăuzia

PREŞEDINTELE MOLDOVEI ŞI LIDERUL TRANSNISTRIEI AU DISCUTAT PROBLEMA REGLEMENTĂRII CIRCULAŢIEI TRANSPORTULUI

20 ianuarie, 2020

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, şi liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, au discutat problema reglementării circulaţiei transportului. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a comunicat vineri, pe pagina sa de facebook, Igor Dodon, care se află în prezent în vizită la Moscova.

"Am avut acum câteva minute o discuţie telefonică cu Vadim Krasnoselski şi am convenit sa găsim de urgenţă soluţii pentru a nu permite înrăutăţirea situaţiei legate de circulaţia transportului şi eventualele dificultăţi pentru cetăţeni. Am stabilit ca instituţiile responsabile să identifice de urgenţă soluţii pentru evitarea unei situaţii de criză", a remarcat Dodon.

El a subliniat că "cetăţenii de pe ambele maluri ale Nistrului nu trebuie să fie afectaţi în nici un caz".

"În rezultatul dialogului dintre Chişinău şi Tiraspol,. toate subiectele şi situaţiile dificile vor fi soluţionate. În calitatea mea de Preşedinte al ţării, voi face tot ce este nevoie pentru ca dreptul oamenilor de a călători liber să fie respectat", a declarat Dodon.

La rândul său, site-ul liderului Transnistriei scrie că, în timpul convorbirii telefonice purtate la iniţiativa lui Kranoselski, Dodon a promis "să anuleze interdicţia de trecere a frontierei moldo-ucrainene pentru transportul auto cu plăcuţe de înmatriculare transnistrene sau numere neutre, precum şi pentru şoferii care deţin permis de conducere eliberat în Transnistria".

Liderul de la Tiraspol a subliniat în cadrul convorbirii telefonice că "măsurile întreprinse de Moldova încalcă drepturile transnistrenilor".

"Şeful statului vecin l-a informat pe preşedintele RMN despre disponibilitatea de a anula restricţiile impuse. Igor Dodon a dat asigurări că decizia va intra în vigoare săptămâna viitoare, lucru ce va elimina necesitatea părţii transnistrene de a realiza în practică măsurile de răspuns care au fost anunţate", se spune în comunicatul serviciului de presă al liderului Transnistriei.

După cum a informat anterior INFOTAG, Tiraspolul a anunţat vineri că începând cu 24 ianuarie vor fi introduse restricţii de traversare a frontierei moldo-ucrainene pe segmentul transnistrean pentru maşinile cu numere moldoveneşti. Tiraspolul afirmă că introduce această măsură ca răspuns la decizia Chişinăului oficial de a restricţiona plecarea autovehiculelor cu numere transnistrene în străinătate, precum şi a şoferilor cu permis de conducere transnistrean.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.01.20 10:39 David
    Cui trebue asta?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.