Transnistria şi Găgăuzia

NOUL REPREZENTANT SPECIAL AL OSCE PENTRU REGLEMENTAREA TRANSNISTREANĂ SOSEŞTE MARŢI ÎN VIZITĂ LA CHIŞINĂU

21 ianuarie, 2020

Noul reprezentant special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, va vizita Republica Moldova în perioada 21-23 ianuarie.

Surse din cadrul Misiunii OSCE în RM au comunicat agenţiei INFOTAG că, în calitate de reprezentant special al Preşedinţiei Albaniei în OSCE, el va avea discuții cu oficiali moldoveni de rang înalt și cu conducerea de la Tiraspol „pentru a analiza situaţia actuală în procesul de reglementare transnistreană și, împreună cu părțile, să identifice prioritățile pentru anul 2020”.

La Chișinău, Thomas Mayr-Harting are programate întâlniri cu Președintele Igor Dodon, premierul Ion Chicu, viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, precum și cu liderii partidelor politice. De asemenea, el se va întâlni cu ambasadorii rezidenți ai mediatorilor și observatorilor în formatul „5+2”, precum și cu membri ai societății civile.

La Tiraspol, reprezentantul special al OSCE se va întâlni cu liderul transnistrean Vadim Krasnoselski și cu reprezentantul politic Vitali Ignatiev.

La finele vizitei, oficialul OSCE va desfăşura conferinţe de presă: pe 22 ianuarie la Chişinău şi pe 23 ianuarie la Tiraspol.

După cum a informat anterior INFOTAG, diplomatul austriac Thomas Mayr-Harting a devenit reprezentant special al Preşedinţiei în exerciţiu a OSCE pentru reglementarea transnistreană la începutul anului, înlocuindu-l în această funcţie pe diplomatul italian Franco Frattini.

Thomas Mayr-Harting este familiarizat cu problema reglementării conflictului transnistrean. În 2016-2017 el a vizitat Chișinăul și Tiraspolul, a participat la negocierile „5+2” și, de asemenea, s-a întâlnit cu conducerea Moldovei și cu administrația transnistreană.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.