Transnistria şi Găgăuzia

ÎN TRANSNISTRIA AU FOST ÎNREGISTRATE ÎNCĂ PATRU CAZURI DE COVID-19

24 martie, 2020

În Transnistria au fost înregistrate încă patru cazuri de infectare cu COVID-19, inclusiv la doi minori.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la presa din regiune, despre aceasta s-a discutat luni la şedinţa centrului operaţional pentru profilaxia și neadmiterea răspândirii COVID-19 pe teritoriul Transnistriei.

Conform informațiilor prezentate, s-au îmbolnăvit membrii a două familii: o femeie de 52 de ani și fiica ei de 25 de ani din Tiraspol și o femeie de 36 de ani și fiul ei de 15 ani din Bender. Ultimii doi sunt rude ale unei femei din Bender care a fost testată pozitivă a sâmbătă, 21 martie.

Ei toți se află actualmente în secția de boli infecțioase a Spitalului raional din Slobozia, la fel şi bărbatul de 37 de ani care a fost adus anterior din Rîbniţa.

Ministrul de Interne, Ruslan Mova, a comunicat că, în prezent, la spitalul raional din Slobozia, unde a fost creată o bază pentru primirea pacienţilor cu coronavirus, se află 22 de persoane. Pacienții infectați sunt plasați în boxe izolate. Starea lor de sănătate este medie. Angajații MAI au lucrat la stabilirea cercului de contacte al pacienților. Cetățenii care au ajuns în acest cerc se află sub supravegherea medicilor. Rapid a fost efectuată dezinfectarea minuțioasă a scărilor blocurilor în care locuiesc persoanele infectate.

Prin localitățile Transnistriei patrulează miliţia. În activitate sunt antrenaţi 330 de angajați ai organelor afacerilor interne. În zona lor de supraveghere se află 35 de instituții medicale și 58 de puncte comerciale mari. În total au fost verificate aproximativ 2 mii de obiecte referitor la respectarea cerințelor de carantină. O atenție sporită este acordată monitorizării respectării măsurilor epidemiologice la unitățile comerciale. A fost suspendată activitatea a 570 de instituții (aproximativ 100 de centre sportive, 327 de localuri de agrement și comerciale, circa 150 de saloane și frizerii).

Centrul operațional consideră că este oportună înăsprirea carantinei. După o discuție detaliată, a fost luată decizia de a suspenda temporar activitatea tuturor punctelor de comercializare a produselor nealimentare. Începând de marți, în Transnistria va fi suspendată circulația transportului public. Întreprinderile și organizațiile sunt obligate să asigure aducerea oamenilor la locul de muncă cu transport de serviciu. Totodată, conducătorii sunt încurajați să folosească la maximum munca la distanță a specialiștilor. Ieșirea cetățenilor din casă ar trebui să fie redusă la minimum.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.03.24 10:25 Boris
    Nu stiu daca ei sunt in starea sa ajuta asa ca la noi medicii ajuta...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.