Transnistria şi Găgăuzia

FILIALELE AGENŢIEI SERVICII PUBLICE DIN RÎBNIŢA ŞI TIRASPOL AU FOST TEMPORAR ÎNCHISE

25 martie, 2020

Filialele Agenţiei Servicii Publice a RM din Rîbniţa şi Tiraspol, care se ocupă de înregistrarea mijloacelor de transport în regiunea transnistreană, au fost închise pe perioada stării de urgenţă instituite din cauza pandemiei de COVID-19. Despre aceasta a comunicat vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit agenţiei INFOTAG, ea a spus că acest lucru este realizat pentru a proteja angajații filialelor și persoanele care apelează la ei pentru a beneficia de servicii publice.

„Îi îndemn pe toţi să aibă o atitudine înţelegătoare faţă de această decizie, deoarece aceste două filiale procesează zilnic aproximativ 40-45 de cereri, fiind în contact direct cu locuitorii din stânga Nistrului. Activitatea acestora va fi reluată numai după ridicarea stării de urgență”, a declarat viceprim-ministrul.

Potrivit ei, pentru prima dată în perioada reglementării conflictului transnistrean, reprezentanții celor două părți au reușit să reducă la minimum influența factorului politic pentru a se concentra asupra vieții și sănătății cetățenilor Moldovei.

„Am ajuns la opinia comună că schimbul de informații este vital. La momentul actual, în regiune au fost confirmate șase cazuri de infecție cu COVID-19, iar 1,5 mii de persoane trebuie să respecte regimul de autoizolare”, a comunicat Lesnic.

Împreună cu reprezentanții Tiraspolului, s-a ajuns la înţelegerea de a nu obliga anumite categorii de muncitori să stea în carantină timp de 14 zile, printre aceştia fiind proprietarii terenurilor agricole situate după drumul Rîbniţa-Tiraspol (cu condiția să nu contacteze cu alte persoane), polițiştii (care deservesc zona aferentă) și angajaţii serviciilor de urgență , precum și echipele de întreținere a rețelelor de alimentare cu energie electrică și gaze.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2020.03.25 16:28 Svetlana
    In domeniu ea este deja specialist bun.
  2. 2020.03.25 16:46 Stanislav
    Dna Lesnic nu este prea comoada pentru separatistii.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.