Transnistria şi Găgăuzia

SECŢIA DE PULMONOLOGIE DE LA SPITALUL CENTRAL DIN TIRASPOL A FOST ÎNCHISĂ DIN CAUZA UNUI PACIENT CU CORONAVIRUS

30 martie, 2020

În week-end, numărul persoanelor infectate cu coronavirus de tip nou în Transnistria s-a dublat şi a ajuns la 18 persoane.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la datele centrului operațional local, duminică seară, 66 de persoane, inclusiv nouă minori, se aflau în spitalul din raionul Slobozia, care a fost transformat în spital de boli infecțioase. Medicii susţin că starea majorității celor 18 pacienți cu COVID-19 este medie. Trei persoane au pneumonie.

Unul dintre pacienți, un locuitor al oralului Tiraspol, în vârstă de 59 de ani, a fost dus la spitalul de boli infecțioase de la spitalul central din Tiraspol. Din secția de pulmonologie, unde a fost internată persoana infectată, opt persoane au fost internate în spitalul raional din Slobozia cu diagnosticul de pneumonie.

Prin decizia centrului operațional, întreaga secţie își suspendă temporar activitatea. Pacienții și personalul medical care au intrat în contact cu pacientul infectat cu COVID-19 au fost plasați în regim de urgență în dispensarul „Solnecinîi”. În perioada de izolare, ei vor fi sub supravegherea medicilor. Au fost prelevate toate probele pentru analiză.

Tot acolo, sub supravegherea medicilor, se află peste 100 de angajați ai Centralei de la Cuciurgan, care au contactat cu un coleg bolnav.

Duminică, la spitalul raional din Slobozia au fost aduse în total 26 de persoane suspectate cu coronavirus. Printre aceștia se numără locuitori din Tiraspol, Bender, Rîbniţa, ai mai multor sate din raioanele Slobozia și Rîbniţa. Analizele acestor pacienți sunt trimise la Chișinău.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.