Transnistria şi Găgăuzia

MOLDOVA SOLICITĂ OSCE SĂ SE IMPLICE ÎN ASIGURAREA ACCESULUI MEDICILOR ÎN LOCALITĂȚILE DIN ZONA DE SECURITATE

31 martie, 2020

Moldova solicită OSCE „să se implice în asigurarea accesului medicilor în localitățile amplasate în Zona de Securitate a conflictului transnistrean”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a transmis o scrisoare către Misiunea OSCE în Moldova și către reprezentantul special al președinției în exercițiu al OSCE, Thomas Mayr-Harting, cerând implicarea organizației pentru a asigura accesul nestingherit al medicilor în toate localitățile din Zona de Securitate şi în ambele direcţii ale malului Nistrului în contextul pandemiei noului coronavirus COVID-19.

„Chișinăul, acum, ca niciodată are nevoie de personalul medical (medici, surori medicale, medici din spital, urgenţă) care deserveşte spitalele raionale şi localităţile din Zona de Securitate, căci deja de 2 săptămâni malul drept nu are suficient personal medical. Semnalizez această problemă şi subliniez că, în condiţiile de criză, pentru salvarea vieţii, medicii mereu au prioritate”, se arată în scrisoarea semnată de Cristina Lesnic.

Moldova, în această situație, vine cu propunerea de a interveni solidar pentru depăşirea acestui impas, stabilirea unei înțelegeri de urgență între Chișinău și Tiraspol în cazul circulației medicilor.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.03.31 13:35 Svetlana
    e ce nu faceti ceva singuri fara ajutorul OSCE?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.