Transnistria şi Găgăuzia

SOVIETUL SUPREM AL TRANSNISTRIEI VA PRELUNGI PERIOADA STĂRII DE URGENŢĂ PÂNĂ LA 1 MAI

31 martie, 2020

Sovietul Suprem (SS) al autoproclamatei RMN se va convoca miercuri pentru a doua ședință extraordinară de la începutul lunii martie. Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul organului legislativ, această decizie a fost luată marți de către prezidiul SS.

Ordinea de zi include un singur subiect: aprobarea amendamentelor la decretul prezidențial privind starea de urgență. La şedinţa anterioară, din 18 martie, deputații au aprobat decretul privind instituirea stării de urgență în Transnistria până la 5 aprilie. De această dată, urmează să fie aprobate amendamente care extind perioada stării de urgență până la 45 de zile, adică cu încă 26 de zile, până la 1 mai.

La 1 aprilie va avea loc o nouă ședință plenară a SS, la care urmează a fi examinate proiectele de lege care necesită examinare urgentă. Este vorba de măsuri de sprijin pentru cetățenii care, în condiţiile răspândirii infecției cu coronavirus, sunt expuşi unui risc suplimentar. Printre acestea se numără inclusiv „proiectul de program de stat care vizează prevenirea infecțiilor cu HIV/SIDA pentru anii 2020-2024”

„Starea de urgență nu anulează activitatea organului legislativ suprem. Trebuie să continuăm finanțarea programelor de stat. Este important să sprijinim persoanele bolnave de cancer, cei care au tuberculoză, HIV/SIDA”, a declarat președintele Sovietului Suprem, Alexandr Korşunov.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.