Transnistria şi Găgăuzia

LIDERUL DE LA TIRASPOL A DISPUS SĂ FIE ASIGURATE 2 MII DE LOCURI ÎN SPITALE ÎN CAZ DE RĂSPÂNDIRE MASIVĂ A COVID-19

01 aprilie, 2020

Președintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, a dispus să fie pregătite în diferite puncte ale Transnistriei baze pentru plasarea simultană a cel puțin 2000 de persoane în caz de răspândire masivă a coronavirusului.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la site-ul administrației prezidențiale, despre aceasta el a spus în ajun, la ședința centrului operațional, subliniind că „toate procedurile birocratice ar trebui să treacă pe plan secundar, iar principalul lucru este să aducem totul în ordine, să echipăm, să asigurăm cu echipamente de protecție, utilaje și medicamente toate locurile care pot fi transformate în izolatoare medicale”.

În condiţiile pericolului pandemiei, liderul transnistrean a mai propus „revizuirea politicii de export”.

„Statul are nevoie de rezerve în cazul în care carantina internațională provocată de pandemie se prelungeşte. Trebuie să creăm o comisie în cadrul guvernului, fără permisiunea căreia exportul de produse alimentare din Transnistria va fi imposibil. În ceea ce privește comerțul intern, pentru a reduce la minimum contactele între persoane, este interzisă vânzarea mărfurilor din depozite cetățenilor și practica preluării mărfii de către cumpărător. Rămâne disponibil mecanismul livrării cumpărăturilor la adresa indicată”, a spus el.

Conform ultimelor date, în secţia de boli infecțioase a spitalului din Slobozia se află 71 de pacienți, 10 dintre ei sunt minori. În ultimele 24 de ore, în secție au fost internate 10 persoane. Din cele 21 de analize trimise ieri la laboratorul din Chișinău, 18 sunt negative. Trei probe sunt încă în lucru. Medicii așteaptă rezultatele testelor, inclusiv al femeii în vârstă de 59 de ani care a decedat.

În total, în Transnistria au fost înregistrate 25 de cazuri de infecție cu COVID-19. O persoană a decedat.

Starea pacienților cu diagnosticul de „infecție cu coronavirus” este de gravitate medie, cu excepția unui bărbat. Experții estimează starea lui ca fiind gravă, dar stabilă.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.04.01 18:26 Victor
    Ce o sa fie cu noi toti?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.