Transnistria şi Găgăuzia

MOLDOVA VA AJUTA TRANSNISTRIA ÎN LUPTA CU PANDEMIA DE CORONAVIRUS

03 aprilie, 2020

Preşedintele Igor Dodon a declarat că Moldova va oferi întreaga susţinere Transnistriei în lupta cu pandemia de coronavirus. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a menţionat vineri, la emisiunea „Președintele răspunde”, transmisă în direct pe rețelele de socializare.

„În această perioadă, avem o colaborare bună cu administrația transnistreană. Săptămâna trecută am vorbit de mai multe ori la telefon cu liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, și rezolvăm rapid toate problemele”, a spus Dodon.

Răspunzând la întrebările puse de locuitorii Transnistriei, el a menționat că testele de coronavirus pentru locuitorii regiunii sunt efectuate la Chișinău.

„Până în prezent, în Moldova au fost efectuate 2957 de teste, inclusiv 281 din Transnistria. Din cele 505 persoane infectate cu coronavirus, 32 sunt locuitori ai regiunii transnistrene. Aceștia urmează un tratament în stânga Nistrului, doar un pacient grav bolnav din Transnistria a fost internat la Chișinău. Ajutăm la deschiderea în Tiraspol a unui laborator certificat pentru diagnosticarea coronavirusului. În ajun, la Chișinău au fost șapte specialiști din Transnistria, care au studiat experiența de lucru a laboratorului”, a spus Președintele.

El a menționat că, în perioada stării de urgență, toate punctele de control de pe segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene au fost închise la inițiativa Ucrainei.

„Sper că aceasta este o măsură temporară. Acum toate mărfurile în Transnistria trec prin Moldova – pe la sud sau pe la nord. Nu există probleme sau întârzieri. Acest lucru se referă și la medicamente, noi permitem chiar și acele medicamente care nu sunt certificate în Moldova”, a spus Dodon.

El a subliniat că nu există restricții privind circulația locuitorilor Transnistriei peste Nistru.

„Nu sunt și nici nu vor fi restricții. Locuitorii regiunii transnistrene sunt locuitorii noștri și noi nu le limităm în niciun fel circulaţia. Transnistria a introdus un regim special de circulaţie în perioada stării de urgență, locuitorii de pe malul drept al Nistrului nu pot merge pe malul stâng, dar noi nu am introdus restricții”, a subliniat Dodon.

După cum a informat anterior INFOTAG, în Moldova au fost confirmate 505 cazuri de infecție cu coronavirus, inclusiv 32 de cazuri în regiunea transnistreană. Șase persoane au decedat, inclusiv două în Transnistria.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.