Transnistria şi Găgăuzia

ÎN TRANSNISTRIA A ÎNCEPUT SĂ FUNCŢIONEZE UN CENTRU DE CRIZĂ

06 aprilie, 2020

În cadrul MAI al autoproclamatei RMN, de luni a început să funcţioneze un centru unic de criză.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la un comunicat al MAI al regiunii, reprezentanții ministerelor, departamentelor și instituțiilor implicate activ în lupta împotriva răspândirii coronavirusului vor primi apeluri nonstop de la cetățeni. La necesitate, apelul primit de operator va fi redirecţionat specialistului de domeniu. Tot aici vor fi acumulate toate informațiile operative cu privire la răspândirea coronavirusului în Transnistria.

Centrul de criză este condus de șeful Direcției principale pentru situații excepţionale a MAI, Vadim Șmalenko. Numărul liniei fierbinţi a centrului de criză este 0-800-22-800.

Luni, la ședința centrului operațional privind neadmiterea răspândirii COVID-19, s-a anunțat că Transnistria a primit din partea Rusiei 5 mii de teste pentru determinarea coronavirusului.

Transnistria planifică să analizeze probele cu biomateriale ale potențialilor purtători de coronavirus în laboratorul HIV/SIDA al Spitalului central din Tiraspol. Obiectul necesită o izolare specială, filtrarea aerului și multe alte măsuri de protecție sporită. În prezent, acolo se desfășoară activități de organizare, după care va fi invitat un specialist de la centrul medical din Chișinău pentru testarea laboratorului.

Potrivit ultimelor date, în Transnistria sunt 47 de cazuri confirmate cu COVID-19. Trei persoane au decedat.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.