Transnistria şi Găgăuzia

​O FEMEIE DIN GRIGORIOPOL RISCĂ O AMENDĂ MARE PENTRU INSTIGARE LA AGRESIUNE ÎN PERIOADA PANDEMIEI

08 aprilie, 2020

O femeie din Grigoriopol riscă să fie amendată cu 64 de mii de ruble transnistrene (aproximativ $4 mii) sau chiar cinci ani de închisoare pentru instigare la agresiune în condiţiile stării de urgență în legătură cu COVID-19.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul MAI al autoproclamatei RMN, acest lucru ţine de faptul că femeia a distribuit pe rețelele sociale un material prin care îndeamnă cetățenii să nu deschidă ușa medicilor și oamenilor legii, precum și să refuze efectuarea testului pentru determinarea infecției virale.

Potrivit ei, ea a primit textul de la o prietenă și, fără să se gândească prea mult, l-a distribuit în messenger. Însă oamenii legii susţin că în acțiunile sale sunt semne de infracţiune, prevăzute în codul penal local drept „îndemnuri publice la declanșarea agresiunii”. În acest sens, se ia o decizie privind pornirea unei cauze penale.

Miliţia a făcut din nou un apel către cetățeni „să nu răspândească zvonuri și informații neverificate, să apeleze doar la surse oficiale de informații, deoarece datele false provoacă panică, iar pentru a combate cu succes pandemia, este important ca oamenii să fie vigilenţi și să respecte cu strictețe toate măsurile de precauție”.

Conform ultimelor date, în dimineața zilei de miercuri, în spitalul de boli infecțioase din Slobozia, în care sunt tratate persoanele infectate cu COVID-19 din Transnistria, se află 64 de persoane. Dintre acestea, 53 de pacienţi, inclusiv doi copii, au diagnosticul confirmat de coronavirus. 14 pacienți sunt cu pneumonie, survenită ca o complicație a COVID-19. Două femei, de 60 și 45 de ani, se află în secţia de terapie intensivă. Pe 6 aprilie, un bărbat de 65 de ani a decedat.

În total, în regiune au fost confirmate 58 de cazuri de infecție cu coronavirus, patru pacienți au decedat. Deocamdată nu sunt persoane vindecate.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.