Transnistria şi Găgăuzia

DIN 21 MAI, ÎN TRANSNISTRIA SE DESCHID CENTRELE COMERCIALE, PIEŢELE DE CONSTRUCŢII ŞI ALTE MAGAZINE

20 mai, 2020

Din 21 mai, în Transnistria se deschid centrele comerciale, pieţele de construcţii şi magazinele amplasate pe teritoriul şi în perimetrul pieţelor, care au intrare separată. Potrivit agenţiei INFOTAG, această decizie a fost luată marţi seara de centrul operaţional pentru gestionarea situaţiei de criză în legătură cu pandemia de coronavirus.

Totodată, își vor relua activitatea centrele comerciale și piețele de construcții, care reprezintă complexe ale unor puncte comerciale interioare aparte. Potrivit hotărârii, proprietarii centrelor comerciale sunt obligați să asigure dezinfectarea mâinilor la intrare, măsurarea fără contact a temperaturii vizitatorilor și controlul regimului de mască.

„Piețele de haine și fructe și legume vor rămâne deocamdată închise, dar pe suprafeţele lor este permisă vânzarea de puieți și răsaduri. Comerțul cu răsaduri de-a lungul drumului, care a fost permis anterior, acum este interzis. Cetățenii nu sunt organizați și nu sunt suficient de conștienți: comerțul a fost haotic, fără respectarea cerințelor de carantină”, se arată în decizie.

Liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, a subliniat că „ieşirea țării din carantină trebuie să fie treptată”.

„Acest lucru este necesar pentru a putea controla situația, pentru a putea reacţiona la cele mai mici schimbări. Îndeplinirea cerințelor de carantină ar trebui să devină un obicei în rândul cetățenilor și să devină normă de viață şi atunci va dispărea şi necesitatea restricțiilor”, a spus Krasnoselski.

El a indicat centrului operaţional să analizeze oportunitatea deschiderii în viitorul apropiat frizeriilor, saloanelor de frumusețe, precum și a atelierelor de deservire și reparare tehnicii de uz casnic și de birou. O decizie în acest sens va fi luată la următoarea ședință a centrului, care va avea loc pe 21 mai.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.05.20 13:32 Slava
    Este un pas corect asa si trebue.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.