Transnistria şi Găgăuzia

VICEPREMIERUL I-A INFORMAT PE DIPLOMAŢII STRĂINI DESPRE SITUAŢIA ÎN REGLEMENTAREA TRANSNISTREANĂ

02 iunie, 2020

Situația în reglementarea conflictului transnistrean în contextul pandemiei de COVID-19 a fost discutată în ajun, în cadrul unei videoconferinţe, cu participarea viceprim-ministrului pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, şi a reprezentanţilor ambasadelor și organizațiilor internaționale acreditate în Republica Moldova.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul Biroului Politici de Reintegrare, vicepremierul a mulțumit pentru suportul acordat Republicii Moldova pe timp de criză epidemiologică sub formă de donații și echipamente medicale și de protecție pentru populația de pe ambele maluri ale Nistrului și a exprimat sentimentele de profundă solidaritate cu țările afectate de noul coronavirus.

Cristina Lesnic a informat audiența referitor la provocările din această perioadă, eforturile Chișinăului de a limita răspândirea noului coronavirus și deschiderea pentru dialog constructiv cu partea transnistreană. În context, ea a subliniat oportunitățile create pentru gestionarea situației de criză, inclusiv pentru agenții economici și populația din stânga Nistrului chiar de la începutul stării de urgență, inclusiv prin procedurile de import al medicamentelor și produselor alimentare în regiune, repatrierea cetățenilor Republicii Moldova.

Participanţii au mai discutat despre rezultatele misiunii tehnice a Organizației Mondiale a Sănătății efectuată în regiunea transnistreană și respectarea drepturilor omului prin dimensiunea de securitate în regiune.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.