Transnistria şi Găgăuzia

LOCUITORII DIN SATELE MOLDOVENEŞTI DIN STÂNGA NISTRULUI VOR PUTEA CIRCULA LIBER ÎN ZONA DE SECURITATE

04 iunie, 2020

Locuitorii din satele moldoveneşti din stânga Nistrului, precum Cocieri, Vasilievca, Molovata Nouă, Roghi, precum şi Copanca şi Varniţa de pe malul drept "vor putea circula liber între Transnistria şi Moldova".

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta informează serviciul de presă al preşedintelui autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, menţionând că această înţelegere a fost atinsă miercuri, în cadrul convorbirii telefonice cu Preşedintele RM, Igor Dodon, care a avut loc la iniţiativa ultimului.

Referindu-se la situaţia privind "restricţia justificată a circulaţiei locuitorilor din mai multe sate în legătură cu prevenirea răspândirii coronavirusului", Krasnoselski şi Dodon "au fost unanimi în opinia că mecanismul de circulaţie a cetăţenilor din această categorie trebuie simplificat".

De asemenea, interlocutorii au discutat despre evoluţia procesului de negocieri dintre Transnistria şi Moldova, despre activitatea mai multor grupuri de experţi, convenind "să continue dialogul de lucru întru consolidarea încrederii între părţi".

În încheierea discuţiilor, ei "şi-au exprimat convingerea că sarcina fundamentală este de a proteja viaţa şi sănătatea oamenilor, precum şi drepturile şi libertăţile lor".

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2020.06.04 13:46 Dorina
    Vedeti, ei pot sa fac ceva-ceva pentru oameni daca vor...
  2. 2020.06.04 13:49 Efim
    Razve eto nelizea bili resiti bez nih - Dodona i Krasnoseliskogo?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.