Transnistria şi Găgăuzia

DEŢINĂTORII DE TERENURI DIN GĂGĂUZIA ÎNCEP SECERIŞUL DE GRÂNE

23 iunie, 2020

Săptămâna aceasta, în Găgăuzia va începe secerişul de cereale din prima grupă.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la presa locală, şeful direcţiei complexului agroindustrial, Andrei Dimitroglo, susţine că agricultorii vor recolta mai întâi orzul, iar apoi vor purcede la recoltarea rapiţei, mazării, grâului de toamnă.

"Conform estimărilor preliminare, productivitatea pentru prima grupă de cereale în acest an va fi de trei ori mai mică decât anul trecut. Campania de recoltare va fi dificilă, deoarece în acest an grâul nu a crescut suficient de înalt. Agricultorii sunt nevoiţi să inventeze dispozitive suplimentare la tehnică, astfel încât tăierea spicelor să se fac cât mai de jos şi pentru ca grâul să poată fi ridicat", a explicat specialistul.

Unele întreprinderi din raionul Comrat au început deja să recolteze orz, a cărui productivitate medie este de numai o tonă la hectar.

Potrivit estimărilor preliminare, pagubele cauzate de secetă în Găgăuzia pentru primul grup de cereale vor constitui 280 mil. lei. Se mai estimează că insuficienţa recoltei de cereale va fi de 101 mii tone.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.06.23 17:24 Eva
    Asa este din pacate...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.