Transnistria şi Găgăuzia

LOCUITORILOR TRANSNISTRIEI CARE LUCREAZĂ ÎN MOLDOVA AŞA ŞI NU LI SE PERMITE SĂ REVINĂ LA ACTIVITATEA DE MUNCĂ

26 iunie, 2020

Centrul operaţional de prevenire a răspândirii coronavirusului în Transnistria a lăsat neschimbate cerinţele faţă de locuitorii regiunii care lucrează în Moldova: "deplasările în condiţiile pandemiei sunt inacceptabile".

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul liderului de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, la şedinţa de joi, el a reiterat că, "dacă un transnistrean lucrează pe teritoriul statului vecin, unde răspândirea masivă a virusului este în fază activă, el este obligat ca la întoarcerea acasă el trebuie să stea în autoizolare timp de două săptămâni"."

Se menţin şi restricţiile în situaţia inversă, atunci când cetăţenii RM lucrează în Transnistria. În timpul pandemiei, intrarea pe teritoriul regiunii este închisă pentru aceste persoane.

"Angajatorii rezolvă problemele legate de perfectarea relaţiilor de muncă pentru această perioadă, în mod individual, convenit de părţi", a decis centrul operaţional.

Conform ultimelor date, din 1169 de cazuri confirmate de COVID-19 în Transnistria, 944 de persoane s-au recuperat şi 45 au decedat. Totodată, 180 de persoane se află la tratament în centrele de carantină, inclusiv 13 minori. Diagnosticul de pneumonie a fost confirmat la 71 de persoane. Opt pacienţi se află la terapie intensivă, dintre care doi sunt conectaţi la aparatele de ventilare artificială.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.