Transnistria şi Găgăuzia

VICEPREMIERUL A DISCUTAT CU OMOLOGUL SĂU UCRAINEAN DESPRE NEGOCIERILE ÎN REGLEMENTAREA TRANSNISTREANĂ

01 iulie, 2020

Situaţia curentă şi dinamica dialogului în procesul de negocieri în reglementarea transnistreană au constituit subiectul discuţiilor de marţi, în format de videoconferinţă, desfăşurate de viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, şi viceprim-ministrul ucrainean pentru reintegrarea teritoriilor temporar ocupate, Oleksii Reznikov.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat al Biroului Politici de Reintegrare, părţile au făcut un schimb de opinii despre reforma instituţională, protejarea drepturilor omului şi alte aspecte relevante.

Lesnic l-a felicitat pe omologul său cu prilejul Zilei Constituţiei Ucrainei şi pentru numirea recentă în calitate de copreşedinte al Comisiei interguvernamentale moldo-ucrainene pentru cooperarea comercial-economică, exprimându-şi speranţa că acest mandat va permite eficientizarea dialogului bilateral şi pe alte paliere.

Oleksii Reznikov a propus reluarea cooperării trilaterale Ucraina, Moldova, Georgia, platformă creată anterior.

Părţile au convenit să dezvolte şi să întărească relaţiile de parteneriat şi cooperare prin organizarea în timpul apropiat a unui schimb de vizite reciproce.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.07.01 19:34 Mihai
    Este mare pacat ca dl Dodon nu are relatiile bune cu dl Zelenschii...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.