Transnistria şi Găgăuzia

MOBIASBANCA - OTP GROUP A DESCHIS FONDUL DE EDUCAŢIE FINANCIARĂ OK

03 iulie, 2020

La împlinirea a 30 de ani, Mobiasbanca - OTP Group a deschis Fondul de educaţie financiară, denumit OK. Potrivit agenţiei INFOTAG, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele comitetului executiv al băncii, Laszlo Diosi, a spus că Moldova va deveni a patra ţară în care grupul financiar OTP a deschis structuri similare pentru educaţia financiară a copiilor şi tinerilor.

Fonduri educaţionale similare funcţionează cu succes în cadrul băncilor grupului OTP în Ungaria, Slovacia şi România.

"Având în vedere experienţa acumulată şi profesorii speciali, deschidem la Mobiasbanca un fond similar, al cărui obiectiv principal este educaţia financiară a tinerilor", a spus bancherul.

Secretarul general al Mobiasbanca, Stela Ceban, a spus că de instruire se vor ocupa profesorii cu experienţă şi abilităţi dobândite în România.

"Planificăm ca fondul nostru OK să funcţioneze cu succes în regiuni, precum şi în mediul rural, antrenând tinerii în gestionarea corectă şi eficientă a banilor, a economiile lor, chiar şi a investiţiilor", a spus ea.

Specialiştii Mobiasbanca adaptează programele de educaţie financiară pentru tineri utilizate în Ungaria, Slovacia şi România la condiţiile Moldovei pentru a educa financiar copiii şi tinerii.

Stela Ceban a menţionat că Mobiasbanca intenţionează să deschidă două centre educaţionale specializate cu o suprafaţă de 100 de metri pătraţi fiecare. Aici vor fi create toate condiţiile necesare pentru educaţia financiară şi prezentând copiilor şi tinerilor tehnici eficiente de bugetare pentru a asimila abilităţile de gestionare prudentă a banilor.

În ratingul siguranţei băncilor din Moldova, publicat trimestrial de revista "Profit" în ultimii 20 de ani, Mobiasbanca ocupă în mod regulat locul trei sau patru. La sfârşitul anului 2019, banca a obţinut un profit net de peste 255 mil. lei.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.