Transnistria şi Găgăuzia

LIDERUL TRANSNISTREAN NU VEDE DEOCAMDATĂ PERSPECTIVE PENTRU RELUAREA PROCESULUI DE NEGOCIERI CU MOLDOVA

07 iulie, 2020

Liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, nu vede deocamdată perspective pentru reluarea procesului de negocieri cu Moldova. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta el a declarat luni, în cadrul unei întrevederi la Tiraspol cu Ambasadorul SUA în RM, Dereck Hogan.

„Transnistria este îngrijorată faţă de încetinirea serioasă a dinamicii procesului de negocieri dintre Tiraspol şi Chişinău. Procesul de negocieri este practic stagnat, iar perspectivele reluării dialogului normal nu sunt încă clare”, a menţionat Krasnoselski.

El a subliniat că problemele umanitare, sociale se acumulează și multe dintre ele nu sunt rezolvate cu anii.

„Aceste probleme, care nu au legătură cu pandemia, trebuie rezolvate în regim de lucru. Funcționarii nu trebuie să-și justifice inacțiunile prin pandemie. Trebuie să găsim oportunități pentru a relua comunicarea normală”, a spus el.

Potrivit comunicatului liderului de la Tiraspol, la întrevedere interlocutorii au făcut un schimb de opinii pe problemele actuale de pe agenda de negocieri.

„Dereck Hogan și-a exprimat speranța că relațiile moldo-transnistrene vor fi reglementate cât mai curând referitor la toate aspectele disponibile și a dat asigurări că SUA, în calitate de observator al procesului de negocieri, va oferi părților contribuţie în soluționarea problemelor acumulate”, se arată în comunicat.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.