Transnistria şi Găgăuzia

PLATFORMA DA S-A PLÂNS LA PROCURATURA GENERALĂ DE „ILEGALITĂŢILE COMISE DE PREŞEDINTELE RAIONULUI DUBĂSARI”

07 iulie, 2020

Platforma DA a depus o plângere la Procuratura Generală pe numele preşedintelui raionului Dubăsari, Grigore Filipov (din partea PSRM).

Potrivit agenției INFOTAG, marţi, la o conferinţă de presă, deputata Stela Macari a menţionat că decizia a fost luată în legătură cu faptul că „Filipov nu întreprinde nicio acţiune în privinţa celor 37 de puncte de control instalate de către forţele separatiste în Zona de Securitate”.

„În pofida împuternicirilor și îndatoririlor sale, președintele raionului a permis autorităților nerecunoscute ale Transnistriei să blocheze mai multe sate ale raionului, controlate de autoritățile constituționale. El nu a luat nicio măsură pentru menținerea integrității teritoriale a Republicii Moldova și nici nu s-a adresat la inspectoratul de poliție, responsabil de menținerea ordinii publice, pentru a înlătura obstacolele în calea liberei circulații a cetățenilor, care au fost create artificial de forțele separatiste”, s-a indignat ea.

Astfel, Macari concluzionează că „Igor Dodon a promovat în funcții înalte doar oameni loiali regimului de la Kremlin, iar Grigore Filipov este un exemplu în acest sens”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.07.07 16:33 Staniaslv
    Se vada deoarte ca el este socialist.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.