Transnistria şi Găgăuzia

PARTIDUL RUS "PENTRU ADEVĂR" PLEDEAZĂ PENTRU RECUNOAŞTEREA TRANSNISTRIEI ŞI INCLUDEREA ACESTEIA ÎN COMPONENŢA RUSIEI

08 iulie, 2020

Partidul rus "Pentru adevăr", condus de scriitorul Zahar Prilepin, a propus în programul său electoral introducerea în Constituţie a unui amendament privind dreptul de a alătura la Rusia orice teritoriu, 75% dintre cetăţenii cărora au votat pentru aderarea în componenţa Federaţiei Ruse.

Potrivit agenţiei INFOTAG, partidul pledează pentru "recunoaşterea imediată a Republicii Populare Doneţk (RPD), a Republicii Populare Lugansk (RPL), a Republicii Moldoveneşti Nistrene (RMN) şi, potrivit rezultatelor referendumurilor, includerea lor în componenţa Rusiei".

"Pledăm pentru aderarea imediată, conform rezultatelor referendumurilor, a Abhaziei şi Osetiei de Sud la Federaţia Rusă. Pledăm pentru edificarea unui stat unitar al Rusiei şi Belarusiei cu formarea organelor comune de conducere, cu un buget comun şi instituirea rublei ca monedă unică", se arată în program. Potrivit autorilor, "statele care promovează o politică antirusă trebuie să înţeleagă: Rusia nu va face nicio concesie".

"Mai mult decât atât, Rusia are dreptul să-şi întoarcă pământurile istorice, desfăşurând acţiuni propagandistice, economice şi, în caz de pericol pentru compatrioţii şi prietenii noştri, acţiuni militare pentru întoarcerea teritoriilor în statul rus. Rusia trebuie să fie gata să desfăşoare şi să aplice forţele adecvate pentru a proteja compatrioţii, oriunde s-ar afla", consideră formaţiunea.

"Pentru adevăr" este o mişcarea socială naţional-patriotică rusă şi un partid politic, creat pentru a participa la alegerile parlamentare ale subiecţilor Federaţiei Ruse din 2020, precum şi la alegerile Dumei de Stat din 2021. Baza ideologică a mişcării este critica liberalismului. Acest proiect politic este un exemplu de reacţie la criza reprezentării partidelor parlamentare şi a slăbirii partidului "Rusia Unită" în condiţiile transformării sistemului de partide al Rusiei.

Zahar Prilepin este cunoscut în Rusia pentru poziţia sa ultrapatriotică. Fostul activist al Partidului Naţional Bolşevic, interzis în Rusia, de la începutul conflictului armat din estul Ucrainei a sprijinit activ separatiştii proruşi şi a lucrat ca vicecomandantul uneia dintre diviziunile "RPD".

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.07.08 11:21 Vlada
    Cac oni ne stideatsea svoih mislei, tachih dremucih cac i oni sami.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.