Transnistria şi Găgăuzia

SOVIETUL SUPREM AL TRANSNISTRIEI A LANSAT O DECLARAŢIE "ÎN LEGĂTURĂ CU ESCALADAREA TENSIUNII ÎN ZONA DE SECURITATE"

09 iulie, 2020

Sovietul Suprem (SS) al autoproclamatei RMN a lansat miercuri o declaraţie "în legătură cu escaladarea tensiunii în Zona de Securitate (ST) de către Republica Moldova".

Potrivit agenţiei INFOTAG, în declaraţie este exprimată "îngrijorarea serioasă faţă de degradarea nivelurilor dialogului existent între Transnistria şi Republica Moldova, din cauza paşilor iresponsabili ai Chişinăului".

Deputaţii regiunii sunt convinşi că "posturile sanitare din Transnistria instalate în condiţii de pandemie acţionează conform destinaţiei lor şi nu reprezintă un pericol pentru menţinerea stabilităţii în Zona de Securitate şi în afara ei".

În acest sens, SS îndeamnă reprezentanţii autorităţilor moldoveneşti "să renunţe la interpretări neoneste şi la încercările de a denatura şi de a discredita eforturile părţii transnistrene de combatere a răspândirii infecţiei de coronavirus".

"Transnistria îndeamnă partea moldovenească să revină la un dialog adecvat cu Transnistria, cu scopul de a-şi îndeplini cât mai curând posibil obligaţiile în procesul internaţional de negocieri, de a exclude orice formă de politizare a chestiunilor de combatere a pandemiei şi atacurile provocatoare împotriva operaţiunii de menţinere a păcii, care şi-a dovedit eficienţa", se arată în declaraţie.

Autorii acesteia îndeamnă participanţii internaţionali la procesul de negocieri în formatul "5+2" "să atragă atenţie la abordările distructive ale părţii moldoveneşti şi să intensifice eforturile pentru a contribui la un dialog sistemic şi pentru a întoarce Moldova la masa de negocieri".

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.07.09 11:45 Natalia
    Asa este grava incalcarea dreptului oameni de rind, de ce tace OSCE?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.