Transnistria şi Găgăuzia

ÎN TIMPUL VIZITEI PREŞEDINTELUI ÎN GĂGĂUZIA, CEI CARE AU AVUT DE SUFERIT DE PE URMA INUNDAŢIILOR AU PRIMIT PLICURI CU BANI – JURNALIST

14 iulie, 2020

Săptămâna trecută, în timpul vizitei Preşedintelui Igor Dodon în Găgăuzia, cei care au avut de suferit de pe urma inundaţiilor au primit plicuri cu bani. Despre aceasta a comunicat jurnalistul din Comrat Mihail Sirkeli.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a postat pe pagina sa de facebook un mesaj de la primăria Cormatului despre alocarea de bani familiilor afectate de inundații, menţionând că plicurile cu bani au fost transmise în timpul vizitei Președintelui ca și cum din numele lui.

„În timpul vizitei Președintelui Igor Dodon, toate victimele inundațiilor au primit câte 15 mii de lei. Adică, chiar în timpul întâlnirii, oamenilor li s-au împărţit câte 15 mii de lei, în numerar, pentru 17 gospodării, în total un sfert de milion de lei. Acestea nu sunt presupuneri, chiar oamenii afectaţi au confirmat acest lucru. Acești tipi nu ezită să spună deschis că cumpără loialitatea și tăcerea oamenilor în preajma alegerilor pentru bani”, a scris Sirkeli.

El le-a reamintit celor „care nu văd acest lucru drept o problemă” că „Președintele nu are dreptul să dispună de fonduri bugetare, cu atât mai puțin să le împartă în numerar”.

„Iar dacă aceştia nu sunt bani din buget, atunci de unde sunt banii? Exact, din pungă! Numai la o singură întâlnire s-au împărţit 255 de mii de lei. În acea zi, Dodon a mai avut încă 10 întâlniri în Găgăuzia și Taraclia, inclusiv vizita la biserica în construcție din raionul Taraclia. După cum înțeleg, Comratul nu este singurul punct unde s-au împărţit cadouri băneşti”, a subliniat jurnalista.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2020.07.14 12:38 David
    Clar lucru, ca jurnalist este din partea opozitiei...
  2. 2020.07.14 12:41 Grigore
    Dl Dodon este un om bun la inimea, el da banii la totii care au nevoe de bani.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.