Transnistria şi Găgăuzia

DEOCAMDATĂ NU POATE FI VORBA DE DESCHIDEREA GRANIŢELOR CU MOLDOVA – ŞEFUL CENTRULUI OPERAŢIONAL AL TRANSNISTRIEI

28 iulie, 2020

Deocamdată nu poate fi vorba de deschiderea graniţelor pentru libera circulaţie prin Transnistria a locuitorilor Moldovei, unde situaţia epidemiologică este extrem de nefavorabilă. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a declarat într-un interviu pentru Sputnik-Moldova şeful Centrului operaţional pentru neadmiterea răspândirii coronavirusului în regiune, Ruslan Mova.

Potrivit lui, „de îndată ce situația în Moldova se va stabiliza, problema deschiderii frontierelor va fi discutată în cadrul unei ședințe a Centrului”.

„Îi înțelegem pe cetățeni, care au devenit ostatici ai pandemiei, dar nu îi putem pune în pericol pe locuitorii republicii noastre”, a subliniat Mova, care a propus câteva opțiuni cetățenilor Moldovei care doresc să ajungă în Transnistria.

Prima este autoizolarea la sosire. A doilea este să prezinte un document care să confirme faptul de a trecut testul la coronavirus şi rezultatul este negativ. Acesta poate fi un certificat emis de orice laborator certificat în orice stat. O condiție obligatorie este să nu treacă mai mult de patru zile din momentul testării.

„O altă opțiune pentru cetățenii care vor intra pe teritoriul nostru va fi disponibilă începând cu 1 august. Prin decizia Centrului, începând cu luna viitoare, toți cei care trec frontiera MN vor fi obligați să confirme în termen de trei zile că nu sunt infectați cu coronavirus. Ei vor face testul PCR (reacția de polimerizare în lanț) din cont propriu. Dacă rezultatul analizei este negativ, persoana este liberă să se deplaseze pe teritoriul republicii”, a declarat Mova, care este ministru de interne al regiunii.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.07.28 12:43 Snejana
    De ce ei ne dicteaza conditii pentru noi, moldoveni?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.