Transnistria şi Găgăuzia

PREŞEDINTELE MOLDOVEI ŞI LIDERUL TRANSNISTRIEI AU REITERAT IMPORTANŢA OPERAŢIUNII DE PACIFICARE DE PE NISTRU

29 iulie, 2020

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, şi liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, au reiterat importanţa operaţiunii de pacificare de pe Nistru. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta Dodon a scris pe facebook, unde a comentat rezultatele întrevederii de lucru din ajun.

„Am reiterat importanța operațiunii de pacificare de pe Nistru drept garant al păcii și securității cetățenilor și am acceptat să întreprindem pași comuni pentru a nu admite agravarea situației în Zona de Securitate, care ar submina pacea și stabilitatea pe întreg teritoriul Republicii Moldova”, a subliniat Dodon.

El a exprimat recunoștință față de intermediarii și observatorii din formatul „5+2” pentru implicare și susținerea oferită la dezvoltarea procesului de negocieri în reglementarea transnistreană.

„Am subliniat în mod repetat faptul că dialogul și consolidarea încrederii nu au alternativă, acestea oferindu-ne oportunități de a discuta probleme mult mai complicate din cadrul procesului de negocieri cu privire la reglementarea transnistreană”, a remarcat Preşedintele RM.

Potrivit lui, în cadrul întâlnirii au fost continuate discuțiile despre problemele actuale de pe agendă.

„Așa cum am convenit inițial, încă în anul 2017, nu avem subiecte interzise pentru dialog, ceea ce, bineînțeles, contribuie la consolidarea încrederii, chiar dacă pozițiile noastre pe mai multe chestiuni se deosebesc foarte mult. Am fost unanimi în opinia că este necesar să continuăm dialogul deschis la diferite niveluri și platforme întru depășirea barierelor de pe Nistru, apărute din cauza pandemiei”, a scris Dodon.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.