Transnistria şi Găgăuzia

REPREZENTANTUL SPECIAL AL OSCE PENTRU REGLEMENTAREA TRANSNISTREANĂ A SALUTAT ÎNTREVEDEREA PREŞEDINTELUI MOLDOVEI ŞI A LIDERULUI TRANSNISTRIEI

30 iulie, 2020
<mt_str50>

Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE din partea Albaniei pentru procesul de reglementare transnistreană, ambasadorul Thomas Mayr-Harting, a salutat întâlnirea dintre Președintele Moldovei, Igor Dodon, și liderul regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat la Viena, comentând rezultatele întrevederii.

„Este încurajator faptul că această întâlnire a avut loc și că părțile s-au concentrat pe chestiuni deosebit de importante pentru bunăstarea oamenilor care trăiesc pe ambele maluri ale râului, cum ar fi libertatea de mișcare, integrarea rețelelor de telecomunicații, îmbunătățirea serviciilor bancare interne și crearea unei noi linii de troleibuz între Bender, Varnița și raionul Severnîi”, a declarat Reprezentantul Special.

El şi-a exprimat speranţa că „această întâlnire va deschide calea pentru un dialog constructiv și prospectiv între părți și va duce la rezultate concrete și soluții reciproc acceptabile în lunile următoare”.

Thomas Mayr-Harting este convins că „toate eforturile care vizează îmbunătățirea vieții oamenilor de pe ambele maluri pot conta pe sprijinul deplin al comunității internaționale, în special a mediatorilor și observatorilor care participă la negocierile în formatul „5+2” ”.

„La rândul lor, Președinția albaneză a OSCE, precum și Misiunea OSCE în Moldova, aflată sub conducerea lui Claus Neukirch, vor rămâne, de asemenea, pe deplin implicate”, a concluzionat Mayr-Harting.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.07.31 14:48 Fima
    Ce da intilnirea, corect, nimic!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.