Transnistria şi Găgăuzia

ÎN LEGĂTURĂ CU PANDEMIA, ÎN TRANSNISTRIA AU „ECHILIBRAT” BUGETUL

11 august, 2020

Marți, în Transnistria, au intrat în vigoare modificările la legea bugetului pentru 2020, operate pentru că, cauza pandemiei de coronavirus, cheltuielile neplanificate s-au ridicat la aproximativ 250 de milioane de ruble (15,5 milioane de dolari).

Potrivit agenției INFOTAG , în documentul semnat ieri de liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselsky, veniturile bugetului consolidat au fost reduse cu 159 de mil. ruble. - până la 2.911 mlrd., iar cheltuielile - au crescut cu 25 de mil. ruble. - până la 5.337 mlrd.

Sursele de acoperire a deficitului sunt ținute în secret. De regulă, sunt utilizate în aceste scopuri plățile pe gaz încasate de la consumatori, deoarece din 2009, autoritățile regionale nu au plătit pentru gazul rusesc utilizat.

Pentru o serie de domenii, finanțarea a fost redusă sau redistribuită - „pentru a face bugetul mai echilibrat”. Astfel, cheltuielile pentru drumuri și fondurile de mediu au fost sechestrate. Fondul pentru susținerea familiilor tinere a fost redus complet.
„Veniturile sunt în scădere din cauza scăderii exporturilor, ca urmare a măsurilor de carantină. Nu există venituri suplimentare, de aceea suntem nevoiți să redistribuim fondurile. Reducem programul de investiții de capital cu 70 de milioane de ruble, programul pentru dezvoltarea turismului și dezvoltarea antreprenoriatului este redus, iar programul de susținere a familiilor tinere este suspendat. Veniturile din fondul rutier vor fi și ele reduse, redistribuite pentru a acoperi deficitul bugetar, pentru fondul de mediu și toate fondurile țintă ”, a explicat Oleg Vasilatii, președintele Comisiei parlamentare pentru politică economică.

Deputații transnistreni sunt acum în vacanță. Până la 1 octombrie, guvernul trebuie să prezinte spre examinare Consiliului Suprem prognoza de dezvoltare socio-economică pentru 2021, iar proiectul Legii bugetului - cel târziu la 15 octombrie.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.