Transnistria şi Găgăuzia

​ SITUAŢIA EPIDEMIOLOGICĂ DIN TRANSNISTRIA RĂMÂNE CONSTANT NEFAVORABILĂ

25 august, 2020

Potrivit agenţiei INFOTAG, cu referire la site-ul web al liderului de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, acest lucru a fost discutat luni în cadrul ședinței ordinare a consiliului operativ pentru prevenirea răspândirii pandemiei.


Conform informațiilor prezentate, în cele patru zile care au trecut de la ședința anterioară a consiliului, au fost identificate 128 de cazuri. În total, în timpul pandemiei, au fost efectuate 25697 teste primare, au fost înregistrate 1876 cazuri poyitive, 1513 transnistreni (mai mult de 80% din cazuri) au făcut față bolii, 59 dintre cei infectaţi au murit.

Comparând indicatorii săptămânali, vedem că rata de îmbolnăviri în Transnistria în ansamblu a crescut de 2,4 ori: zilnic sunt înregistrate aproximativ treizeci de cazuri noi. Autoritățile locale explică acest lucru „nu numai cu o creștere a numărului de cazuri, ci și cu o acoperire mai mare testării”.

„Angajații instituțiilor de învățământ sunt examinați în masă. Până acum, au fost verificate colectivele de educatori care se pregătesc pentru deschiderea grădinițelor (142 de instituții preșcolare funcționează deja). Luni, am început o testare rapidă treptată a cadrelor didactice și a angajaților din școli și alte instituții de învățământ", a declarat ministrul afacerilor interne, Ruslan Mova, îndemnând profesorii care au trecut procedura „să limiteze cercul de comunicare și să reducă la minimum contactele înainte de începerea anului școlar”.

Având în vedere numărul tot mai mare de purtători ai virusului (în două spitale cu coronavirus din regiune există 233 de pacienți infectați și 115 cu COVID-19 suspectat), s-a decis redeschiderea unor staţionare în Tiraspol și Bender. Acestea vor fi reconservate până miercuri. Cei mai dificili pacienți vor fi trimiși la spitalul din Sloboziaa.

Membrii consiliului operativ au remarcat că „rata incidenței în așezările de frontieră este mai mare decât în orașele și satele aflate departe de statele vecine, în care situația COVID se complică în fiecare zi”.

În acest sens, Krasnoselski a remarcat „necesitatea de a reduce la minimum numărul de treceri a frontierei nerezonabile și nejustificate: ieșirea ar trebui să fie permisă numai în cazuri de extremă necesitate și în conformitate cu toate cerințele de carantină”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.