Transnistria şi Găgăuzia

TRANSNISTRIA AŞTEAPTĂ DE LA MEDIATORI ŞI OBSERVATORI "GARANŢII ŞI CONSECVENŢĂ"

04 septembrie, 2020

Transnistria evaluează pozitiv activitatea mediatorilor şi observatorilor internaţionali în procesul de negociere cu Moldova, deoarece "deşi este dificil, se întâmplă şi este mai bine decât războiul". Această opinie a fost exprimată de liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, într-un interviu acordat canalului TV Rusia-24.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a spus că ar dori să vadă de la toţi participanţii la formatul 5 + 2, şi anume de la garanţi, mediatori, observatori, consecvenţă în îndeplinirea tuturor obligaţiunilor asumate. "

"De exemplu, am semnat documente cu Moldova în anii 2017-2018, care au fost semnate şi de Rusia, Ucraina, SUA şi UE. Deci, garantaţi punerea lor în aplicare. Cereţi. De ce Transnistria le îndeplineşte, iar Moldova nu? De la 1 septembrie, s-au închis punctele de înmatriculare a autovehiculelor. Moldova a abandonat pur şi simplu aceste puncte. De ce s-a întâmplat astfel? La urma urmei, toate acordurile sunt semnate de mediatori, observatori şi garanţi. Deci, cereţi de la Moldova. Folosiţi pârghiile internaţionale, aşa cum puteţi, presiunea şi aşa mai departe. Trebuie să ne bazăm pe cineva. De ce mai semnăm, dacă nu se îndeplineşte?", şi-a exprimat nedumerirea Krasnoselski.

El a apreciat foarte înalt mecanismul de menţinere a păcii de pe malurile Nistrului, considerând că pacificatorii, în special cei ruşi, sunt o protecţie fiabilă împotriva dispoziţiilor revanşarde din Moldova.

Potrivit liderului de la Tiraspol, în Transnistria există chiar "un articol penal, care prevede responsabilitatea pentru negarea rolului pozitiv al forţelor de menţinere a păcii ruse în RMN".

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.09.04 18:03 Faina
    Lumea spune ca el este prieten bun cu dl Dodon, asta este adavarat, cine stie, scrieti va rog mult.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.