Transnistria şi Găgăuzia

AMBASADORUL SUA CREDE CĂ PANDEMIA E UNUL DIN MOTIVELE ÎNCETINIRII NEGOCIERILOR PRIVIND SOLUŢIONAREA TRANSNISTREANĂ

09 septembrie, 2020

Unul dintre motivele încetinirii procesului de negociere privind soluţionarea transnistreană este pandemia de coronavirus - a declarat ambasadorul SUA în Republica Moldova, Derek Hogan.

Potrivit agenţiei INFOTAG, cu referire la site-ul web al administraţiei liderului de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, ambasadorul a spus acest lucru marţi, în cadrul unei întâlniri cu Krasnoselski, care a avut loc la Tiraspol, discutând despre mersul negocierilor dintre Chişinău şi Tiraspol.

Krasnoselski a remarcat "stagnarea procesului de negociere, nerespectarea de către partea moldovenească a acordurilor încheiate, retragerea unilaterală a Moldovei din regimul de funcţionare a punctelor de înmatriculare a mijloacelor de transport (obţinerea plăcuţelor de înmatriculare neutre), precum şi cazurile de calomniere a părţii transnistrene (de exemplu, pe teme legate de pandemie)".

El a confirmat că "plasarea posturilor COVID este o măsură forţată de natură exclusiv umanitară, care vizează prevenirea importului virusului şi, de îndată ce situaţia epidemiologică din ambele republici se va stabiliza, acestea vor fi înlăturate".

Liderul de la Tiraspol a atras atenţia asupra faptului că "în ciuda dorinţei de a găsi un compromis demonstrată de şeful statului moldovean, Igor Dodon, în practică, nu există progrese în procesul de negocieri" şi s-a interesat care este părerea diplomatului american "vizavi de motivele situaţiei create şi care care anume este forţa ce se opune procesului de negocieri".

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2020.09.09 18:05 Leroi
    Nu cred ca COVID-19 este o pricina principala...
  2. 2020.09.09 18:07 Galina
    De ce SUA nu e masuri mult mai dure fata de separatistii nostrii?
  3. 2020.09.09 18:21 Stas
    Americanii inca nu stiu ce anume ei vor sa fac in aceasta regiune.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.