Transnistria şi Găgăuzia

ȘOFERII TRANSNISTRENI VOR PUTEA OBȚINE PLĂCUȚE DE ÎNMATRICULARE NEUTRE PENTRU MAȘINILE LOR TIMP DE ÎNCĂ DOI ANI

11 septembrie, 2020

Șoferii transnistreni vor putea obține plăcuțe de înmatriculare neutre pentru mașinile lor timp de încă doi ani. După cum raportează INFOTAG, acest lucru este prevăzut de amendamentele la legislație, adoptate ieri de parlament în prima lectură, după discuții aprinse.

Potrivit acestora, înmatricularea mașinilor și emiterea de numere neutre pentru acestea se prelungeşte până la 1 septembrie 2022. Astfel, proprietarii mașinilor au posibilitatea de a participa la traficul rutier internațional.
„Extinderea termenului cu doi ani va permite realizarea interesului național prin oferirea serviciilor publice locuitorilor din regiunea transnistreană și consolidarea încrederii dintre cele două maluri ale Nistrului, se arată în nota informativă la proiect”, cred autorii inițiativei.

Agenţia INFOTAG a informat anterior că în conformitate cu acordul privind participarea mașinilor din Transnistria la traficul internațional, de la 1 septembrie 2018, la Tiraspol și Râbniţa au fost deschise două puncte de înregistrare a mijloacelor de transport. Astfel, mașinile înmatriculate în Transnistria au putut călători în străinătate cu plăcuțe de înmatriculare neutre și cu un autocolant cu literele MD pe geamul maşinii. Acordul se aplică exclusiv transportului privat și nu transportului comercial.

De atunci, aceste două puncte de înregistrare au emis mai mult de patru mii de numere de înregistrare neutre. Cu toate acestea, odată cu expirarea legii, la începutul lunii septembrie, reprezentanții moldoveni au fost rechemaţi și punctele de înmatriculare şi-au suspendat activitatea, ceea ce a atras critici din partea autorităților din regiune, care, în plus, cer eliberarea plăcuțelor de înmatriculare şi pentru camioane , precum şi recunoașterea permiselor de conducere transnistrene.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2020.09.11 17:41 Victor
    De ce noi facem asa ceva, noi suntem stat unitar si punct!!!
  2. 2020.09.13 14:25 Alexei
    Nu cred ca noi au facut acest pas in directia corecta!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.