Transnistria şi Găgăuzia

CU FONDURILE UNIUNII EUROPENE PENTRU SPITALELE DIN GAGAUZIA AU FOST CUMPĂRATE DOUĂ APARATE PENTRU ULTRASONOGRAFIE

14 septembrie, 2020

Cu fonduri provenite de la Uniunea Europeană (UE), au fost achiziționate două aparate cu ultrasunet pentru spitalele din autonomia găgăuză. Ceremonia înmânării acestora, cu participarea başcanului Irina Vlah și a ambasadorului UE în RM Peter Mikhalko a avut loc ieri, la Comrat

Potrivit agenţiei de presă INFOTAG cu referire surse din cadrul comitetul executiv al Găgăuziei, acest echipament medical scump a fost donat Găgăuziei în cadrul unui amplu program de sprijin pentru autoritățile și comunitățile locale implementat de Uniunea Europeană.

Ambasadorul Peter Mikhalko a subliniat că „s-au găsit fonduri pentru achiziționarea dispozitivelor necesare anume acum”.

„Mă bucur că am reușit să oferim cetățenilor moldoveni – locuitori ai Găgăuziei echipamente care să le permită să-și păstreze sănătatea”, a spus diplomatul.

Vlach a subliniat că darul din partea UE va îmbunătăți semnificativ calitatea serviciilor medicale din regiune.

„Cu sprijinul partenerilor noștri europeni, am rezolvat multe probleme de infrastructură în fiecare așezare din Găgăuzia. Astăzi, UE ne-a ajutat din nou. Sistemul nostru medical s-a dovedit a nu fi destul de pregătit pentru noi provocări, pentru a lucra în contextul pandemiei coronavirusului. Aveam nevoie în special de aparate ultrasonografice noi. Mulțumesc sincer delegației UE pentru sprijinul neprețuit”, a spus başcanul.

Ultrasonografele vor fi transferate la spitalele regionale Comrat și Ceadâr-Lunga, unde au fost dotat secții pentru tratamentul pacienților cu COVID-19.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.09.14 14:02 Faina
    Dna Vlah iubeste Gagauziz, bravo ei! Si mare respect!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.