Transnistria şi Găgăuzia

​TIMP DE ŞASE LUNI, NUMĂRUL MORŢIILOR, ÎN TRANSNISTRIA, A DEPĂŞIT DE DOUĂ NUMĂRUL NOI-NĂSCUȚILOR

21 septembrie, 2020

În prima jumătate a anului, în Transnistria s-au născut 1.656 de persoane - cu 99 mai puține (5,6%) decât acum un an. În același timp, numărul deceselor a scăzut cu 5,9% - la 3.364.

Potrivit agenţiei de presă INFOTAG cu referire la datele serviciului regional de statistici, scăderea naturală a populației din Transnistria este de 1 708 persoane (-6,2%).

Principala cauză a decesului rămâne boala cardiacă ischemică, a cărei pondere a crescut la 35,1%, ajungând la 1 181. Apoi urmează cazurile de cancer - 609 decese și leziunile cerebrale vasculare - 475.

În ceea ce privește migrația, peste 1.051 de persoane au părăsit regiunea anul acesta, pentru a se stabili cu traiul, definitiv, în străinătate, iar numărul celor nou-sosiţi în regiune a ajuns 2.691. De regulă, aceștia sunt locuitori vârstnici ai Moldovei, pentru care cetățenia transnistreană este atractivă din cauza pensionării anterioare, a posibilității de a obține cetățenia rusă și a unei pensii, dar şi pentru că, în regiune, tarifele pentru utilități - gaz, electricitate, alimentare cu apă sunt de câteva ori mai ieftine.

Astfel, creșterea migrației, luând în considerare migrația internă și externă, s-a ridicat la 1.871 de persoane.

Dosar INFOTAG: Populația regiunii la începutul anului 2020 era de 465,2 mii de oameni - aproape la fel ca în anul precedent.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.