Transnistria şi Găgăuzia

​MĂSURILE RESTRICTIVE AU FOST PRELUNGITE ÎN TRANSNISTRIA PÂNĂ LA 1 DECEMBRIE

24 septembrie, 2020

Perioada de valabilitate a actelor legislative care vizează prevenirea răspândirii infecției COVID-19 pe teritoriul Transnistriei a fost prelungită de la 30 septembrie până la 1 decembrie din cauza situației nefavorabile din punct de vedere al morbidității.

Potrivit agenţiei de presă INFOTAG, legislativul regional a adoptat miercuri inițiativa corespunzătoare a liderului de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

„Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor depuse, amenințarea cu răspândirea infecției persistă. Chiar ieri, în Transnistria au fost depistate 125 de cazuri noi. Prin urmare, ne propunem să abandonăm mecanismul actual, care, în opinia noastră, s-a arătat, pe de o parte, pozitiv. Și în funcție de condiții și situație, în mod dinamic, restricțiile vor fi sau introduse, sau eliminate”, a declarat șeful departamentului juridic al Ministerului Afacerilor Interne, Radion Cebotari, care a prezentat proiectul.

Potrivit acestuia, în conformitate cu normele extinse, „din cauza carantinei, dreptul transnistrenilor de a părăsi republica și şi cel de a intra, pentru străini, poate fi temporar limitat”. De asemenea, se prelungeşte pentru încă două luni, „dreptul angajaților afacerilor interne și organelor de securitate a statului de a întocmi protocoale privind încălcările administrative în domeniul asigurării securităţii sanitare și epidemiologice a populației în perioada de carantină”.

Pe baza legii adoptate, guvernul va avea dreptul să renunțe la măsurile actuale de combatere a pandemiei.

Conform celor mai recente date de la sediul operațional, în Transnistria au fost înregistrate 3.256 de cazuri de infecție cu COVID-19. 2.186 de persoane și-au revenit, iar 84 au decedat.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.09.24 11:25 Inga
    Daca ajuta asta?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.