Transnistria şi Găgăuzia

VICEPREMIERUL PENTRU REINTEGRARE I-A PREZENTAT ȘEFULUI MISIUNII OSCE O LISTĂ DE ÎNCĂLCĂRI A DREPTURILOR OMULUI ÎN TRANSNISTRIA

29 septembrie, 2020

Vicepremierul Republicii Moldova pentru reintegrare Cristina Lesnic i-a prezentat șefului Misiunii OSCE în Moldova Klaus Neukirch o listă a cazurilor de încălcare a drepturilor omului în regiunea transnistreană, comunică agenţia de presă INFOTAG, cu referire la serviciul de presă al Biroul pentru reintegrare din cadrul Guvernului Republicii Moldova.

„Cristina Lesnic a transmis o listă a cazurilor individuale de încălcare a drepturilor omului în regiunea transnistreană, care constituie motive de îngrijorare pentru autoritățile constituționale. Deteriorarea dimensiunii drepturilor omului pe durata pandemiei de COVID-19 a primit o atenție aparte în cadrul discuțiilor, fiind menționat că această dimensiune necesită o abordare comprehensivă, eficientă și un remediu efectiv. Un alt subiect al discuțiilor a vizat securitatea procesului electoral și a cetățenilor în perioada imediat următoare”, se spune în mesaj.

Totodată, oficialii au făcut un schimb de opinii cu privire la situația dialogului pe diferendul transnistrean, au discutat o serie de viziuni cu privire la realizarea subiectelor din Pachetul Berlin Plus, comunicarea cu actorii din formatul 5+2.

La fel, Misiunea OSCE a fost informată că Grupul de lucru pe domeniul transportului urmează să se întrunească în ședință la data de 30 septembrie 2020, în regim online.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.09.29 11:19 Efim
    Oni mogut podlojiti podleancu Dodonu s blocadoi viborov prezidenta 1 noeabrea...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.