Transnistria şi Găgăuzia

​AUTORITĂȚILE TRANSNISTRENE SUNT ÎNGRIJORATE DE „SECURITATEA ALIMENTARĂ A REGIUNII”

30 septembrie, 2020

Asigurarea securității alimentare a Transnistriei – a fost marți un subiect de discuției la o întâlnire cu liderul regiunii Vadim Krasnoselski. Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul web al administrației liderului, „discuția s-a axat pe trei subiecte – rezervele de cereale, sprijinul pentru întreprinderile agricole și extinderea recuperării terenurilor”.

Conform informațiilor, în 2020 sunt prognozate pierderi de circa 53% din culturi.

„Am pierdut recolta culturilor de iarnă de pe 61 mii de hectare, iar alte circa 36 mii de hectare au fost compromise. Recolta neprodusă depășește 260 de mii de tone ($44 mil. în termeni monetari). Porumbul și floarea soarelui au avut de suferit de pe 25 de mii de hectare. Gerurile de primăvară au afectat 11 mii de hectare de plantații fructifere și 2,5 mii de hectare de podgorii”, a declarat premierul regiunii Alexandr Martînov.

Recolta slabă a cauzat o scădere cu circa 25% a numărului de animale în fermele de ovine și caprine și cu 15% a numărului de bovine.
Guvernul consideră că până la sfârșitul anului 2020, Transnistria va fi asigurată cu cereale în proporție de circa 137% (în 2019 - 500%), cu legume – de circa 40%, cartofi – de circa 16%.

Cifra prognozată pentru aprovizionarea cu fructe va scădea la jumătate - până la 96% din nivelul necesar, iar cu semințele de floarea soarelui - de șapte ori. Producția de lapte va reprezenta 42% din cerere, iar carne - 32%.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.