Transnistria şi Găgăuzia

LOCUITORII CASELOR INUNDATE DIN COMRAT CER DESPĂGUBIRI ȘI LOCUINȚE

27 octombrie, 2020
<mt_str50>

Locuitorii caselor inundate din Comrat cer despăgubiri și locuințe. Potrivit agenției INFOTAG, aproximativ 20 de persoane, în acest sens, au ieșit marți pentru a protesta la clădirea Comitetului executiv din Găgăuzia.

„Am obosit să trăim în noroi!”, „Noaptea, am fost din nou inundați!” – cu astfel de lozinci au ieșit cetățenii să ceară asigurarea cu locuințe și plata despăgubirilor.

„Am rămas în stradă. Toate hainele și bunurile noastre acumulate pe parcursul vieții au rămas în casele inundate. Evaluatorii au venit și au plecat, ne-au dat o bucată de hârtie fără semnătură – aceasta este suma daunei. Sumele sunt ridicole, să-și construiască ei case cu acești bani”, a spus una dintre victime.

Protestatarii au fost întâmpinați de președintele Adunării Populare de la Comrat, Vladimir Kîssa, și șeful departamentului de construcții și infrastructură din Găgăuzia, Ivan Kolioglo.

„Guvernul a alocat 2 mil. de euro pentru a oferi asistență victimelor. Adunarea Populară va aloca încă un milion. Săptămâna viitoare, Adunarea Populară va lua o decizie în această privință, sunt sigur că toți deputații vor sprijini. Banii vor fi transferați la primărie, care va distribui fondurile și va oferi asistență tuturor celor care au nevoie”, a spus Kîssa.

El a subliniat că „problema trebuie rezolvată radical pentru a exclude repetarea inundațiilor”.

„Aterior, nimeni nu a fost inundat acolo. Acum, după fiecare ploaie, se produc inundații, așa că trebuie de făcut ceva”, a spus Kîssa.

Ulterior, protestatarii s-au deplasat la clădirea primăriei, unde au fost primiți de primarul de Comrat, Serghei Anastasov.

Prejudiciul total adus persoanelor fizice s-a ridicat la 6,38 mil. de lei.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.10.27 13:51 Anatol
    Ei au bugetul sau pentra asa ceva, de ce nu dau da astept chind dl Chicu da bani?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.