Transnistria şi Găgăuzia

ŞEFUL DELEGAŢIEI TRANSNISTRENE LA CUC A RAPORTAT DESPRE DISTRIBUIREA DE PLIANTE LA POSTURILE DE MENŢINERE A PĂCII

30 octombrie, 2020

Şeful delegaţiei transnistrene în cadrul Comisiei Unificate de Control (CUC), Oleg Belyakov, a declarat că pliante referitoare la alegerile prezidenţiale din Moldova sunt distribuite la posturile de menţinere a păcii din Zona de Securitate. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre acest lucru el a spus, joi, jurnaliştilor de la Tiraspol.

"La posturile forţelor de menţinere a păcii şi ofiţerilor de aplicare a legii din Transnistria, unii oameni aruncă pliante cu îndemnuri de a nu permite cetăţenilor din regiune, care au paşapoarte moldoveneşti, să meargă la alegerile din RM", a spus Belyakov.

Potrivit lui, "pliantele conţin ameninţări cu privire la blocarea Transnistriei, cu blocarea podurilor". El a subliniat că "dacă situaţia se va agrava, forţele de menţinere a păcii vor trebui să reacţioneze în acest sens".

Potrivit lui, şedinţa CUC din nou nu a avut loc din cauza părţii moldoveneşti.

"Partea moldovenească în mod deliberat a întrerupt şedinţa. Şi aici este evident că se urmăresc unele obiective politice înguste, deoarece problemele pe care partea moldovenească încearcă să le includă pe ordinea de zi nu au nicio legătură cu operaţiunea de menţinere a păcii. Reprezentanţii Republicii Moldova vor să intervină în activitatea agenţiilor de aplicare a legii, să schimbe structura statelor membre. Avertizăm partea moldovenească împotriva oricărui plan de implementare a ameninţărilor la adresa securităţii fizice a transnistrenilor care au luat decizia la 1 noiembrie 2020 de a vota pe teritoriul Republicii Moldova", a adăugat el.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.