Transnistria şi Găgăuzia

CENTRALA TERMOELECTRICĂ DE LA CUCIURGAN A MĂRIT PRODUCȚIA DE ENERGIE ELECTRICĂ CU 11%

30 octombrie, 2020

În ianuarie-septembrie 2020, Centrala termoelectrică de la Cuciurgan a produs 3,478 mlrd. kWh de energie electrică, ceea ce reprezintă cu 11% mai mult decât în aceeași perioadă din 2019. Potrivit agenției INFOTAG, serviciul de presă al întreprinderii a menționat că producția de energie s-a majorat ca urmare a livrării unei cantități mai mari de energie electrică către piața transnistreană și „pentru export în Moldova”.

Potrivit întreprinderii, rata de utilizare a capacității instalate în primele nouă luni a fost de 20,99%. În același timp, furnizarea de energie termică a scăzut cu 6% - până la 63,916 mii Gcal. Experții explică acest lucru prin creșterea nivelului mediu al temperaturii exterioare față de anul precedent.

De asemenea, în perioada menționată, personalul de întreținere al centralei a efectuat reparația unității electrice nr. 5.

Proprietarul Centralei termoelectrice de la Cuciurgan este compania rusă „Inter RAO”. Centrala este principalul furnizor de energie electrică în Moldova, care produce doar un sfert din energia consumată.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.10.30 14:38 Galima
    Datorita Moldovei statia enca mai eczista...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.