Transnistria şi Găgăuzia

TIRASPOLUL A ÎNDEMNAT CHIȘINĂUL „PENTRU A OPRI PRESIUNEA LA ÎNTREPRINDERILE TRANSNISTRIEI”

24 decembrie, 2020

Ministerul de Externe al Transnistriei a emis o declarație cu privire la „noi acţiuni a Moldovei de blocare a activității economice externe” în regiune.

contestații ale întreprinderilor din republică, în care este relatat despre faptele reținerii nelegitime a unui număr de bunuri destinate consumului intern în Transnistria la punctul de control "Kuchurgan

Potrivit INFOTAG, instituţia și-a exprimat îngrijorarea cu privire la creșterea numărului de „contestații din partea întreprinderilor din republică, în care sunt relatate faptele reţinerii nelegitime a unui număr de bunuri destinate consumului intern în Transnistria, la punctul de control Kuchurgan.

„Blocarea activității economice are loc cu încălcarea acordurilor din procesul de negociere și a regimului de import care s-a dezvoltat de-a lungul mai multor ani. Mai mult decât atât, licențele unor agenți economici ai PMR au fost revocate, fără avertismente și explicații, după livrarea încărcăturii și începerea procedurii standard pentru înregistrarea corespunzătoare a acesteia ", se arată în document.

Autorii săi au numit „inacceptabile crearea barierelor administrativ-birocratice și a altor bariere stabilite importului de mărfuri în Transnistria” și au solicitat „official Chișinăului să ia măsurile necesare pentru a normaliza situația cât mai curând posibil și a pune capăt oricărei forme de presiune asupra întreprinderilor” din regiune.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.12.24 13:12 Stanislav
    De ce ei zvir asa fel da deckaratiile in aer?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.