Transnistria şi Găgăuzia

BIROUL PENTRU REINTEGRAREA A ANUNȚAT O NOUĂ CERERE DE PROIECTE SOCIALE ÎN ZONA DE SECURITATE

11 ianuarie, 2021

Biroul pentru reintegrare a anunțat o nouă cerere de proiecte în zona de securitate (ZS) care vizează dezvoltarea locală și regională, reabilitarea și reînnoirea infrastructurii, modernizarea instituțiilor sociale, soluționarea problemelor urgente de dezvoltare, furnizarea de servicii publice de bază.

După cum a comunicat serviciul de presă al instituţiei pentru INFOTAG, proiectele finanțate de la bugetul de stat sunt, de asemenea, concepute pentru a promova măsuri de consolidare a încrederii între populația ambelor bănci ale Nistrului și atingerea obiectivului de reintegrare a țării.

La fel ca în anul precedent, alocațiile bugetare pentru aceste scopuri sunt prevăzute în valoare de 15 milioane de lei. Propunerile de proiecte sunt acceptate în perioada 18 ianuarie - 19 februarie. Lista proiectelor selectate de o comisie specială, precum și de beneficiari, va fi aprobată de guvern prin Programul de acțiune pentru reintegrarea țării pentru 2021.

În 2020 au fost selectate pentru finanţare 42 de proiecte din 120 depuse. Toate acestea au fost implementate integral până la sfârșitul anului. S-au alocat 5 milioane de lei pentru modernizarea instituțiilor de învățământ, aproape 3 milioane - pentru repararea și echiparea instituțiilor administrative, culturale, sportive și medicale și 6,2 milioane - pentru iluminatul stradal și reconstrucția alimentării cu apă în așezările din ZS.

De la începerea Programului de măsuri de reintegrare, din 2011 și până în prezent, au fost implementate 435 de proiecte / măsuri în valoare de aproape 126,74 milioane de lei.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2021.01.12 09:23 David
    De ce nu creste buget pentru lucruri necesare?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.