Transnistria şi Găgăuzia

PREȘEDINTELE MOLDOVEI S-A PRONUNŢAT ÎN SPRIJINUL PENTRU „INTEGRITATEA TERITORIALĂ A UCRAINEI ÎN CADRUL FRONTERILOR INTERNAȚIONALE”

12 ianuarie, 2021

Președintele Maia Sandu s-a pronunțat „ferm și necondiționat” în sprijinul „integrității teritoriale a Ucrainei în cadrul granițelor recunoscute la nivel internațional”. Potrivit Infotag, ea a spus acest lucru marți după întâlnirea cu președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy în timpul vizitei oficiale la Kiev.


„Am avut discuții intense pe probleme de securitate. Ne-am concentrat asupra problemelor care afectează atât securitatea națională a țărilor noastre, cât și cea regională. Stabilitatea și securitatea Republicii Moldova și Ucrainei sunt vitale pentru ambele state. În acest context, am reafirmat sprijinul reciproc și ferm pentru soluționarea pașnică a conflictelor bazate pe respectarea suveranității și integrității teritoriale a statelor noastre în cadrul frontierelor recunoscute la nivel internațional. Vreau să subliniez că Republica Moldova sprijină ferm și necondiționat integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei”, a spus Sandu.

La rândul său, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy, a spus că „Maia Sandu în timpul negocierilor nu s-a temut să numească Crimeea și Donbass ucraineşti”.

„În timpul discuțiilor, am vorbit despre situația din Transnistria. Având în vedere rolul de mediator în formatul 5 + 2, Ucraina susține ferm suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, pledează pentru o soluționare pașnică a conflictului în cadrul granițelor recunoscute la nivel internațional”, a spus Zelenskiy.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2021.01.12 16:35 Petrea
    Nimic nou, toate declaratie veshe si cu naftalina...
  2. 2021.01.13 19:04 Jaclin
    Nu cred ca dna Sandu vre sa intelneasca cu cineva din Transnistria...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.