Transnistria şi Găgăuzia

PREMIERUL INTERIMAR A DISCUTAT CU REPREZENTANTUL SPECIAL OSCE PROBLEMELE PRINCIPALE DE PE AGENDA DE REGLEMENTARE TRANSNISTRIANĂ

27 ianuarie, 2021

Actorie Prim-ministrul Aureliu Ciocoi s-a întâlnit marţi cu preşedintele în exerciţiu al OSCE, Thomas Mayer-Harting, pentru a discuta principalele probleme de pe agenda de reglementare transnistreană.

După cum a declarat serviciul de presă al guvernului pentru INFOTAG, printre priorităţile cheie din acest an, interlocutorii au evidenţiat asigurarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului şi restabilirea liberei circulaţii în regiunea transnistreană; menţinerea dinamicii pozitive la platformele de negociere; crearea condiţiilor pentru o nouă rundă de negocieri în formatul "5 + 2"; îndeplinirea acordurilor privind pachetul Berlin Plus.

Părţile s-au pronunţat în favoarea celei mai rapide rezolvări a problemelor urgente în interesul locuitorilor ambelor maluri ale Nistrului.

Potrivit lui Ciocoi, guvernul susţine un dialog dinamic şi constructiv în beneficiul întregii populaţii a Republicii Moldova. El şi-a exprimat speranţa pentru susţinerea preşedinţiei suedeze în OSCE, pentru a rezolva în comun problemele cu care se confruntă locuitorii ambelor maluri ale Nistrului.

Reprezentantul special al OSCE s-a întâlnit şi cu vicepremierul pentru reintegrare, Olga Cebotari, care l-a informat despre situaţia actuală din procesul de negociere şi de implementarea deciziilor de protocol.

Ea a asigurat interesul autorităţilor moldoveneşti "de a merge mai departe pe toate punctele din agenda procesului de negociere".

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2021.01.27 11:23 Alexei
    Nimeni nu da prognoza ca dna Sandu poate sa rezolva problema cu Transnistria.
  2. 2021.01.27 11:32 Pavel
    In Transnistria a aparut o generatie noua care socoate xa republica transnistreana este stat...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.