Transnistria şi Găgăuzia

GUVERNUL A EXTINS TERMENII PROCEDURII SIMPLIFICATE DE TRECERE A FRONTIEREI MOLDO-UCRAINE PENTRU AGENTII ECONOMICI DIN TRANSNISTRIA

28 ianuarie, 2021

Guvernul a extins termenii procedurii simplificate pentru trecerea frontierei moldo-ucrainene pentru agenţii economici din Transnistria, atât înregistraţi, cât şi neînregistraţi la Agenţia de Servicii Publice a Republicii Moldova. Potrivit INFOTAG, decizia a fost luată miercuri la o şedinţă a guvernului.

Prin acesta se are în vedere că agenţii economici din regiunea transnistreană vor putea trece frontiera la punctele de control Cuciurgan-Pervomaisk, Goianul Nou - Platonovo şi Novsatiţkoe - Cuciurgan pentru export-import, cu condiţia ca mărfurile importate să rămână în regiunea transnistreană.

Această oportunitate, conform reglementărilor anterioare, a fost oferită până la 1 februarie, dar a fost prelungită de guvern până la 30 iunie 2021.

Premierul interimar Aureliu Ciocoi a subliniat că amânarea ar trebui să fie ultima. El a însărcinat Ministerul Finanţelor şi Ministerul Economiei şi Infrastructurii să rezolve această problemă. De asemenea, el a indicat Ministerului Afacerilor Externe şi Ministerul Afacerilor Interne să continue consultările cu partea ucraineană cu privire la implementarea etapei finale a proiectului comun de control al frontierelor, începând cu 1 iulie 2021.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2021.01.28 11:52 Victor
    Nu stiu daca asa hotarirea este corecta... Noi trebue sa stim precis ce ei fac.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.