Transnistria şi Găgăuzia

RUSIA TIMP DE DOUĂ-TREI SĂPTĂMÂNI VA FURNIZA VACCINUL SPUTNIK V ÎN TRANSNISTRIA

18 martie, 2021

Sediul operațional din Rusia a luat o decizie pozitivă cu privire la furnizarea vaccinului Sputnik V către Transnistria. Potrivit INFOTAG, Konstantin Zatulin, prim-vicepreședinte al Comitetului Dumei de Stat a Federației Ruse pentru afaceri CSI și relații cu compatrioții, a declarat acest lucru ieri.

Potrivit comunicatului de presă al Consiliului Suprem al RMN, Zatulin a anunțat acest lucru în timpul mesei rotunde „Interacțiunea pentru sprijinul compatrioților, protejarea drepturilor cetățenilor ruși care locuiesc în Transnistria: dimensiune parlamentară”. Şedinţa a fost organizată pe platforma Comitetului de la Moscova. La eveniment a participat o delegație din Transnistria, condusă de vicepreședintele Alexandr Korşunov.

Zatulin a explicat că problema aprovizionării Tiraspolului cu vaccinuri „este întârziată din cauză a aria de vaccinare în Federația Rusă este redusă, iar recepţionarea directă a vaccinului de către Fondului rus de investiții este încetinită."

„Cred că aceasta este o întrebare de 2-3 săptămâni. Și conform informațiilor pe care le dețin, înfăptuirea acestei proceduri este supravegheată personal de către șeful adjunct al administrației prezidențiale a Federației Ruse Dmitry Kozak”, a subliniat el.

După cum a informat anterior INFOTAG, la începutul lunii martie, Moldova a transmis în Transnistria peste 1 800 de doze de vaccin AstraZeneca din lotul primit din România.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2021.03.18 13:10 David
    Oni svoego dobilisi, a mi?
  2. 2021.03.18 17:59 Nicolae
    Nu sa fie frumos daca Rusia da vaccina Transnistriei si nu da ceva si pentru Moldova.
  3. 2021.03.18 18:02 Timka
    Horoso uje toliko to, cito esti hoti kto-to kto dumet o nas v Pridnestrovie.
  4. 2021.03.19 09:35 Xoria
    Im vse ravni dadut, pricem oceni scoro!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.